Dat een goed matras ontzettend belangrijk is voor mensen met artrose, staat vast. Door een goede drukhervedeling in het matras zullen artrose klachten minder snel verergeren en zult u geen druk ervaren op bepaalde lichaamsdelen. Daarbij zorgt een goede ondersteuning ervoor dat het lichaam kan uitrusten omdat de spieren niet in hoeven te spannen. Het lichaam krijgt hierdoor de kans om te herstellen gedurende de nacht. Toch is enkel een matras niet voldoende om te zorgen voor een goede nachtrust indien u artrose heeft. Een geschikte bedbodem is ontzettend belangrijk. Waarom? Dat leggen we u in dit artikel uit.

Waarom is geschikte bedbodem zo essentieel?

Een bedbodem dient niet alleen als drager van een matras. In tegendeel zelfs, een bedbodem heeft een erg belangrijke functie, namelijk ondersteuning. Hoewel een goed matras u al in zekere zin ondersteunt, kan een goede bedbodem net dat beetje extra ondersteuning bieden. Een goede ondersteuning is van groot belang, zeker wanneer u artrose heeft. Door de artrose kunnen uw gewrichten pijnlijk aanvoelen. Het laatste wat u wilt, is dat de spieren rondom die gewrichten zich moeten aanspannen om u een goede ondersteuning te bieden. Dit vergroot namelijk de pijn en stijfheid wanneer u ‘s ochtends opstaat. Een goede ondersteuning zorgt ervoor dat het lichaam gedragen wordt door het matras en de bedbodem. De spieren kunnen in bij een perfecte ondersteuning optimaal ontlast worden, waardoor het lichaam de kans krijgt om te herstellen. Dit bevordert tevens de kwaliteit van de nachtrust, wat de gevoeligheid voor pijn verkleint.

Welke variant is het meest geschikt

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is het belangrijk om opzoek te gaan naar een bedbodem die ontzettend goed ondersteunt. Hoewel veel bedbodems een goede ondersteuning bieden, zijn sommige bedbodems geschikter dan andere. Voor mensen met met artrose wordt een spiraalbodem of bodem gemaakt van veren afgeraden. Veren geven van nature veel tegendruk. Immers als je een veer indrukt, springt deze vanzelf terug in zijn oorspronkelijke vorm. Deze tegendruk is ontzettend slecht, zeker voor mensen met artrose. Druk op gewrichten vergroot de pijn bij artrose, en dus is het niet verstandig om een bedbodem met veren te kiezen.

Een lattenbodem is in principe een prima keuze. Echter biedt deze bedbodem een redelijke ondersteuning, en is het beter om te kijken voor een bedbodem die de ondersteuning vergroot. Voor de beste ondersteuning en daarmee de minste last van pijnklachten bij artrose, kiest u voor een hoogwaardige boxspring gemaakt van koudschuim. Koudschuim staat bekend om haar ondersteunende vermogen. Dit in combinate met hoogwaardige matrassen van traag- en koudschuim zorgt voor een optimale nachtrust. Een bijkomend voordeel van een boxspring is de hoogte. Doordat een boxspring hoger is dan elk andere bedbodem, wordt het instappen makkelijker. Tevens gaat koudschuim, indien van hoogwaardige kwaliteit, lang mee. Met een hoogwaardige koudschuim boxspring kunt u zo’n 12 jaar vooruit. Voor meer informatie over deze bedbodems van Decupré, klikt u hier.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel