Indien u last heeft van artrose, is een goede nachtrust en daarmee een goed matras onmisbaar. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een goede nachtrust de ernst van de klachten met betrekking tot artrose vermindert. Om die reden zal in deze blog uitgelegd worden wat het beste matras is voor artrose patiënten.

Aanpassend vermogen

Het realiseren van een goede nachtrust is, vanwege de pijn, een lastig karwei voor artrose patiënten. Daarom wordt, om het lichaam zo min mogelijk te belasten tijdens het slapen, een matras met een hoog aanpassend en daardoor een druk herverdelend vermogen aangeraden. Deze eigenschappen zorgen er namelijk voor dat het matras zich naar het lichaam vormt. Het voordeel hiervan is dat er enerzijds geen pijn veroorzakende drukpunten op uw lichaam ontstaan, waardoor de klachten dragelijker worden. Anderzijds bieden deze eigenschappen een ontzettend hoog slaapcomfort. Het enige materiaal dat een hoog aanpassend en daardoor druk herverdelend vermogen biedt, is traagschuim.

Het beste matras voor artrose patiënten, is een matras met een hoog aanpassend en daardoor druk herverdelend vermogen.

Ondersteuning

Vanwege haar unieke eigenschappen, is een matras met daarin traagschuim dan ook essentieel voor artrose patiënten. Echter kan een traagschuim matras nooit uit enkel traagschuim bestaan. Dit materiaal mag dan wel een uitstekend aanpassend en druk herverdelend vermogen bieden, maar het biedt weinig ondersteuning. Dit laatste is, net als een hoog aanpassend vermogen, ontzettend belangrijk is om een goede nachtrust te kunnen realiseren. Om die reden moet een traagschuim matras ten alle tijden bestaan uit een combinatie van meerdere materialen. Een materiaal dat een uitstekende ondersteuning biedt, is koudschuim.

Het beste matras voor artrose patiënten bestaat uit meerdere lagen schuim; bijvoorbeeld traagschuim en koudschuim.

Het beste matras voor artrose patiënten

Het beste matras voor artrose patiënten is een matras bestaande uit zowel traagschuim als koudschuim aangezien deze combinatie zowel een hoog aanpassend vermogen als een uitstekende ondersteuning biedt. Hierbij is het wel van belang dat zowel het traagschuim als het koudschuim van hoogwaardige kwaliteit is. Mocht dit niet het geval zijn, dan voldoet het matras niet. Een ander voordeel van deze combinatie van materialen is dat het voor een geweldig slaapcomfort zorgt. Hierdoor komt u niet alleen met minder pijn uw bed uit, maar het zorgt er ook nog eens voor dat uw slaapkwaliteit toeneemt, wat eveneens leidt tot minder pijn volgens dit onderzoek. Goed slapen doet u dus op een zogenaamd traagschuim matras, ook indien u artrose heeft.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel