In Nederland hebben zo veel mensen last van artrose dat deze aandoening als volksziekte beschouwd kan worden. Voorspeld wordt dat het aantal artrose-patiënten in de komende jaren flink toe zal nemen vanwege vergrijzing. De kans op artrose wordt namelijk groter naar mate u ouder wordt. In deze blog zullen wij u een aantal handige tips geven om het leven met artrose een klein beetje gemakkelijker te maken.

Tip 1) Blijf bewegen

Vanwege de pijn en stijfheid is actief blijven bewegen waarschijnlijk het laatste waar u zin in hebt in het geval van artrose. Echter tonen veel studies aan dat lichamelijke beweging één van de beste manieren is om de klachten met betrekking tot artrose enigszins te verlichten. Door bijvoorbeeld een half uur per dag te wandelen, zwemmen of te fietsen worden de spieren rondom de gewrichten versterkt. Hierdoor krijgen ze meer ondersteuning en worden ze eveneens soepeler.

Voldoende lichamelijke beweging kan de klachten met betrekking tot artrose verlichten.

Tip 2) Zorg voor een goed gezond gewicht

Om zo min mogelijk druk op uw gewrichten uit te oefenen, is het van belang dat u op gezond gewicht blijft. Tip 1 zou hier mooi aan kunnen bijdragen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u een uitgebalanceerd voedingspatroon volgt om zodoende op gewicht te blijven. Bovendien hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat bepaalde voedingsstoffen kunnen bijdragen aan het verlichten van de klachten. Zo kunnen Omega 3-vetzuren helpen bij het verminderen van ontstekingen en draagt Vitamine C bij aan het behoud van gezond kraakbeen.

Toch raden voedingsdeskundigen aan om u niet uitsluitend te concentreren op bepaalde voedingsmiddelen. Zij geven aan dat het veel beter is om te kiezen voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Op die wijze krijgt u alle benodigde voedingsstoffen binnen.

Tip 3) Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is het beste middel tegen pijn. Zorg daarom dat uw nachtrust zo optimaal mogelijk is. Dit kunt u doen door iedere avond op het zelfde tijdstip naar bed te gaan en de televisie, de tablet en de smartphone te vermijden voor het slapen gaan. Deze apparaten leiden enerzijds tot afleiding en verstoren anderzijds uw biologische slaapritme vanwege het blauwe licht.

Daarnaast kan ook een kwalitatief hoogwaardig matras de nachtrust aanzienlijk verbeteren. Zo kan een matras van uitstekende kwaliteit de pijn lichtelijk verlichten en zal het een hoog slaapcomfort bieden. Hoe comfortabeler u ligt, hoe sneller u in slaap zal vallen. Daarnaast zult u ook sneller en beter in die diepe slaap terecht komen. Zo haalt u het beste uit uw nachtrust.

Een goede nachtrust is het beste middel tegen pijn.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel